4 rockfestivaler i sommar du inte får missa! 

Sommar och festival går hand i hand och för rockfestivaler i Europa finns det många att välja mellan. I Sverige har vi flera återkommande festivaler varje år som många rockfans troget går på. Men vilka festivaler bör du kika lite extra på i år och hur ser line-upen ut? Vi guidar dig igenom rockfestivaler på hemmaplan och några favoriter i Europa. 

Vi listar 4 rockfestivaler i sommar du inte får missa!  

Sverige och rockfestivaler 

I Sverige har rock och rockfestivaler länge varit otroligt populärt att gå på. Vi har en lång historia av rockband som även nått stora framgångar internationellt och rocken har helt enkelt blivit ett slags kulturarv för oss svenskar.  

Många som väljer att gå på rockfestivaler gör det även på grund av själva festivalskänslan där du campar på området och lär känna nya människor med samma musikstil som en själv. Det är även ett perfekt sätt att spendera varma sommardagar på när semestern är på ingång. Vilka rockfestivaler bör du kika in lite extra i sommar? Nedan listar vi våra 4 favoriter!  

Copenhell 

Copenhell är en otroligt eftertraktad Heavy Metal festival som varje år anordnas i Köpenhamn i Danmark. Festivalen startade år 2010 och har sedan dess haft alla de största Heavy Metal banden på plats och är idag ett av nordens mest populära metalfestivaler.  

Till en början hade festivalen två scener, men redan året efter starten byggde man ut festivalområdet för en tredje scen då trycket var enormt. I år går festivalen av stapeln den 14-17 juni och bland annat gästas festivalen av inga mindre än Guns n´ Roses. 

Sweden Rock Festival 

Sweden Rock Festival är Sveriges största rockfestival med allt ifrån klassisk rock, hårdrock, metal och blues. Festivalen sker i Norje nära Sölvesborg i Blekinge. Denna festival startade så tidigt som år 1992 och har sedan dess varit återkommande varje år. Festivalen rymmer cirka 30 000 besökare varje år och den som vill besöka festivalen behöver köpa biljetter i god tid, då de säljer slut snabbt. I år anordnas festivalen mellan den 7-10 juli, perfekt till semestertider. 

På denna stora festival har legender som Alice Cooper, Black Sabbath, Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest och många, många fler stått på scenen och i år gästas festivalen av bland annat Iron Maiden, Mötley Crue, Def Leppard och Ghost.  

Inferno Metal Festival  

Lite tidigare än sommar, perfekt till påsk anordnar Oslo, Norge sin årliga Inferno Metal Festival. Detta är Norges i särklass största metal festival som årligen bjuder på över 40 band under 4 spännande dagar på festivalområdet. Festivalen startade år 2001 på Rockefeller Music Hall och John Dee Live Club och festivalen går inom klassen extreme metal. 

I år sker festivalen mellan den 6-9 april och några av banden som spelar är Emperor, Cannibal Corpse, Dark Funeral och Amorphis. 

Rock En Seine festival 

Den franska rockfestivalen Rock En Seine slår upp dörrarna den 23-27 augusti i Domaine national de Saint-Cloud i Paris, Frankrike. Denna rockfestival startade år 2003 och har sedan dess bara blivit större och större med åren.  

Idag har festivalen hela 6 scener med ungefär 40 000 besökare per dag. Vad som gör denna festival extra intressant är att de blandar mycket internationella artister med franska och musik inom genrerna Metal, Pop-Rock, Punk, New-Wave med flera. I år gästas festivalen av bland andra Placebo, The Strokes, Florence and the machine och The Chemical Brothers.