Copenhell 2023

Banden på Copenhell 2023

GUNS N’ ROSES – DEF LEPPARD – MÖTLEY CRÜE – SLIPKNOT – PANTERA – GHOST – GOJIRA – PARKWAY DRIVE – ARCHITECTS – BILLY GIBBONS – TESTAMENT – ELECTRIC CALLBOY – JAKOB STEGELMANN – MESHUGGAH – HALESTORM – CLUTCH – VV – ZEAL & ARDOR – THE GHOST INSIDE – KELLERMENSCH – SICK OF IT ALL – LIFE OF AGONY – SPIRITBOX – FEVER 333 – THREE DAYS GRACE – KOORPIKLAANI – CABAL – MAMMOTH WVH – ANGUS MCSIX – FISHBONE – MØL – SLEEP TOKEN – EMPLOYED TO SERVE – TOUCHÉ AMORÉ – DANCE WITH THE DEAD – NAPALM DEATH – SKYND – SATURNUS – HERIOT – ENFORCER – VENDED – SAMAEL – BRUTUS – NESTOR – IOTUNN – GREEN LUNG – KING BUFFALO – ABORTED – ROT AWAY – UNDEATH – ANGRA – UNDERGANG – STRYCHNOS – BLACKBRAID – FOREVER STILL – END – LAMENTARI – DEFACING GOD – LIVLØS – DEMON HEAD – AFSKY – NIGHT FEVER – BLACKGOLD – DIRT FORGE – RIVERHEAD –GAEREA – STEEL INFERNO – NERVOSA – ANGELUS APATRIDA – SPEED – GALGE – SHAAM LAREIN – SPECTRAL WOUND. STATEMENT – CROWN THE BEAST – HALIPHRON

Copenhell är den ultimata drömmen för metalfans i Norden och Europa. Varje år samlas tusentals passionerade anhängare av den tunga musiken i Köpenhamn för att delta i en oförglömlig festivalupplevelse. Med sin imponerande lineup av internationella och nordiska band, sin unika atmosfär och sin spektakulära utsikt över Köpenhamns skyline har Copenhell cementerat sig som en av de mest framstående heavy metal- och hårdrocksfestivalerna i regionen. I den här artikeln kommer vi att utforska vad som gör Copenhell så speciell och varför den drar till sig besökare från när och fjärran.

Historien bakom Copenhell

Copenhell såg dagens ljus för första gången 2010. Festivalens grundare hade en vision om att skapa en festival som kunde fylla tomrummet för hårdrocksfans i Danmark och övriga Norden. Vid den tiden fanns det få festivaler som fokuserade på tung musik i regionen, och Copenhell blev snabbt ett efterlängtat tillskott till sommarens festivalschema.

Platsen som festivalen äger rum på, Refshaleøen i Köpenhamn, bidrar till dess unika atmosfär. Med utsikt över Öresund och stadens industriella kuliss skapar Copenhell en kontrastrik miljö som verkligen passar in i den hårda och kraftfulla musiken som presenteras på scenen.

Ett Måste för Metalfans

För metalfans är Copenhell en helig pilgrimsfärd. Festivalen har genom åren bjudit på några av de mest ikoniska namnen inom metalgenren, från legendariska band som Iron Maiden, Slayer och Black Sabbath till moderna giganter som Ghost, Behemoth och Arch Enemy. Genom att locka både etablerade stjärnor och lovande nya akter ger Copenhell ett varierat och lockande program som tilltalar fans av olika metalstilar.

Det är inte bara musiken som lockar besökare till Copenhell. Festivalområdet är också känt för sina matstånd med god och varierad mat, från klassisk street food till veganska alternativ. Dessutom finns det ett brett utbud av merchandise som erbjuds, vilket ger fansen möjligheten att ta med sig ett minne hem från sin fantastiska upplevelse.

Den Unika Atmosfären

En av de mest framträdande dragen hos Copenhell är den unika atmosfären. Festivalen har en känsla av gemenskap och samhörighet bland fansen, vilket skapar en speciell upplevelse för alla som närvarar. Trots att festivalen har växt i popularitet behåller den sin intima och nära atmosfär, där besökare känner sig som en del av en stor familj av metalfans.

När kvällen sänker sig och scenerna badas i sken av eld och ljus, blir Copenhell en magisk plats. Den spektakulära utsikten över Köpenhamns skyline och Öresundsbron skapar en fantastisk kuliss för de energifyllda framträdandena. Många besökare har beskrivit den känsla av eufori som uppstår när de delar musikupplevelsen med tusentals likasinnade, och det är just den här stämningen som håller dem återkommande år efter år.

Inklusivitet och Säkerhet

En annan aspekt som sätter Copenhell i en särställning är dess fokus på inklusivitet och säkerhet. Festivalen har alltid arbetat hårt för att skapa en trygg och välkomnande miljö för alla besökare, oavsett bakgrund eller identitet. Med en nolltoleranspolicy mot diskriminering och trakasserier strävar Copenhell efter att vara en plats där alla kan känna sig bekväma och respekterade.

Säkerhet är också en prioritet för festivalarrangörerna. Genom att samarbeta med lokala myndigheter och säkerhetspersonal garanterar Copenhell att besökarna kan njuta av musiken och atmosfären utan att behöva oroa sig för sina egna eller andras välbefinnande.

Sammanfattning

Copenhell har blivit mer än bara en musikfestival; det har blivit en symbol för gemenskap och passion för metalmusiken. Med sin imponerande lineup, unika atmosfär och vackra omgivningar har festivalen erövrat hjärtan hos tusentals metalfans i Norden och resten av världen. Genom åren har Copenhell stärkt sin position som Nordens mäktigaste metalfestival och förblir en efterlängtad årlig händelse för alla som älskar den hårda musiken. Om du är en riktig metalfantast är Copenhell ett måste för din festival-bucket list. Missa inte chansen att vara en del av denna unika och elektrifierande musikupplevelse i hjärtat av Köpenhamn!