Anordna en fest med hårdrockstema!

Temafester är någonting som uppskattas av många när det är dags att anordna en fest. Just hårdrock är någonting mycket mer än bara en musikgenre och är ett perfekt tema till en temafest. Det finns mängder av kläder, peruker och dekorationer som passar perfekt som du kan köpa in.

Om du ska anordna en hårdrocksfest så finns det en hel del som kan vara bra att tänka på. Här nedan kommer flera tips för att anordna den bästa festen med hårdrockstema!

1. Inbjudningar

Om du planerat på att bjuda in mycket gäster till din fest, är det en god idé att du skickar ut inbjudningar. Detta kan göras på flera sätt och du väljer själv det sätt som blir lättast för dig.

Du kan bland annat välja att skicka ut inbjudningskort eller att skicka iväg en digital inbjudan. Med digitala inbjudningar sparar du en del tid, men handskrivna inbjudningskort är roligare och personligare att få och skicka ut. Designa gärna inbjudningarna med motiv som matchar temat, exempelvis en gitarr!

På inbjudan är det viktigt att du berättar var och när festen äger rum, samt vilket tema och klädkod festen har så gästerna kan klä ut sig enligt detta.

2. Servering av mat

Någonting du även bör fundera på är om du ska servera mat eller om du endast vill bjuda på dryck och tilltugg. Om du planerar på att servera mat är det viktigt att tänka på bordsdukningen. Det finns en hel del olika papperstallrikar, muggar och andra tillbehör som passar perfekt in på temat.

Du behöver även ha i åtanke ifall någon av dina gäster är allergiska mot något speciellt. Det kan vara bra att be dem höra av sig till dig innan du planerar vilken typ av mat du ska laga. Självklart vill du att alla ska kunna äta den!

Om du vill slå till på stort kan du söka upp en del recept på mat och bakelser som även passar temat. Det finns även bordsdekorationer i hårdrockstema som kan komma till god användning under festen.

3. Dekorera omgivningen

Under temafester är det extra viktigt att dekorationerna matchar temat. När det kommer till just hårdrockstema så finns det en hel del dekorationer som passar perfekt!

Ett mycket bra alternativ är att dekorera omgivningen med ballonger som du kan placera eller knyta upp på olika platser. Kanske är just dina gästers klädkod röd och svart? Varför inte ha ballonger i samma färger! Ännu ett bra alternativ är att hänga upp olika girlanger om väggarna eller runt om altanen. Det finns flertal hemsidor som har ett stort utbud när det kommer till just hårdrocksdekorationer.

4. Lekar och aktiviteter

Lekar och andra aktiviteter är någonting som gör varje fest betydligt mycket roligare! Det finns otroligt många lekar att välja bland och du kan enkelt exempelvis styra upp en liten 5-kamp. Detta ger även möjligheten för dina gäster att lära känna varandra på ett naturligare sätt. Tänk då på att blanda lagen en hel del mellan olika vänskapsgrupper.

5. Musik

Någonting som är en rejäl stämningshöjare, är självklart musik till festen. Innan festen drar igång är det bra om du skapar en spellista som kommer räcka hela natten lång. Då är det även viktigt om du har en högtalare eller två som ger ifrån sig mycket bra ljud. Även här är det extra bra om du låter musiken gå i samma temat som festen, det är självklart inget måste. Samla dina favoritlåtar och dina nära och kära för en oförglömlig hårdrocksfest!

Lämna en kommentar