Gå på rockkonsert med barn – Att ta med barn på rockkonsert

Gå på rockkonsert med barn – Om man vill ta med sina barn på en rockkonsert bör man först kolla upp ifall konserten har en åldersgräns eller inte. Det är vanligt med 13-årsgräns vid evenemang med hög ljudvolym då den höga volymen kan vara skadlig för barns känsliga hörsel. Det är upp till arrangören att avgöra om ljudnivån är lämplig för barn under 13 år eller ej och ifall man vill tillåta barn under 13 år måste arrangören se till att ljudnivån hålls på en lämplig nivå.

Om barnet/barnen man vill ta med på konserten är över den tillåtna åldersgränsen bör man sedan förbereda sig själv och barnet på vad som komma skall. Är barnet under 18 år utvecklas fortfarande barnets hörsel och kan därför skadas tämligen enkelt, så om man vill ta med sitt barn på rockkonsert, där ljudnivåerna brukar vara väldigt höga, bör man därför ta med hörselskydd gjorda för barn. Oavsett om det är i form av hörselkåpor eller öronproppar är det rekommenderat att man använder något sorts skydd.

Man måste också komma ihåg att det under stora arrangemang och event förekommer väldigt många människor och man bör därför se till att man håller sitt barn under uppsikt under hela konserten, speciellt om man har biljetter på ståplats då folk vanligen knuffas och skriker och alkohol ofta förekommer.
Om ens barn är i så pass ung ålder att hen fortfarande har behov av att ibland sitta eller ligga i en barnvagn bör man komma ihåg att det ofta är ont om plats och att man inte alltid har tillåtelse att ens ta med barnvagn in. Sådant bör också kollas med arrangören innan inköp av biljett.

Beroende på om det är en inomhuskonsert eller en utomhuskonsert brukar det finnas sitt- alternativt ståplatser. Vill man då ta med sig ett eller flera barn kan det vara bäst att försöka få tag på biljetter till sittplats då det är lättare att hålla dem under uppsikt när alla har en tilldelad plats och dessa platser oftast är på ett lite större avstånd från scenen och högtalarna så att alla kan njuta av upplevelsen.

Fördelarna med att ta med sina barn på konsert är att man inviger dem i sin egen livsstil i en tidig ålder och genom att ge dem olika upplevelser under uppväxten kan de sedan hitta sig själva och avgöra vad de själva gillar och inte. Det är ett bra tillfälle att knyta an till sitt barn när man tar med dem på olika så att säga äventyr och upplevelser.

Summa summarum är att det är upp till var och en huruvida man vill ta med sina barn på rockkonsert eller inte. Om man bestämmer sig för att svaret är ja rekommenderas hörselskydd och avstånd till scenen.