Kända hårdrockare – kan du räkna upp fler?

Kända hårdrockare – Hårdrockare är någonting som kan ha en rad olika betydelser. Det är aningen personer som älskar att lyssna på hårdrock, alltså fans. Men det kan även innebära personer som själv spelar inom den här musikgenren. Idag finns det en lång lista med välkända personer som antingen sjungit i hårdrocksband, spelat eller deltagit på något sätt. Här har vi valt att fokusera på personer som är kända för att vara, eller varit, medlem i ett hårdrocksband. Dessa hårdrockare har nog de flesta personer hört talas om. Eller åtminstone hört talas om musiken som de varit med att skapa. Hur kända dessa personer är varierar beroende på vem du frågar. Frågar vi hårdrocksfans är de väldigt kända, frågar vi någon annan är det inte säkert de hört talas om dessa hårdrockare.

6. David Coverdale

David Coverdale är en hårdrockssångare som många kanske inte hört talas om. Men han har varit sångare i välkända band som Deep Purple och Whitesnake. Han föddes år 1951 i England och började sjunga för Deep Purple år 1973 fram till år 1976 då gruppen upplöstes. Dock återförenades de på 1980-talet. Men Coverdale var en av de som inte kom tillbaka till gruppen. Han släppte istället ett antal soloskivor och sjöng med Whitesnake.

5. Axl Rose

På femte plats kommer sångaren i hårdrocksbandet Guns N’ Roses, Axl Rose. Han föddes som William Bruce Rose Jr. år 1962 i USA, och är känd som sångare, låtskrivare och musiker. Han har varit sångare i Guns N’ Roses sedan bandet bildades år 1985 och är den enda medlemmen som varit med sedan starten. Axl Rose fick även kliva in som sångare i AC/DC år 2016 under sista sträckan i deras turné eftersom deras sångare fått hörselproblem.

4. Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi är en hårdrockare som föddes år 1962 och är mest känd som sångare i bandet Bon Jovi. Det är ett rockband som bildades år 1983 och slog igenom året därpå. Jon Bon Jovi är dock mer än sångare, han är även känd som skådespelare, låtskrivare och gitarrist.

3. Ozzy Osbourne

Den brittiske rocksångaren Ozzy Osbourne har nog de flesta hårdrocksfansen hört talas om. Han föddes år 1948 i England. Han bildade ett band år 1967 med Geezer Butler och de gjorde tillsammans två framträdanden innan de bröts upp. Därefter återförenades de och tillsammans med två andra bildade ett nytt band. Detta band kom slutligen till att kallas för Black Sabbath.

2. Gene Simmons

På andra plats kommer den välkände Gene Simmons som är känd för sin roll som basist i KISS, ett amerikanskt hårdrocksband. Han föddes år 1949 i Israel men kom till USA som åttaåring. Han säger att han upptäckte musik år 1964 efter ett avsnitt av The Ed Sullivan Show där The Beatles framträdde.

1. Jimi Hendrix

På första plats kommer en av de mest kända hårdrocksgitarrister, Jimi Hendrix. Han föddes år 1942 i Seattle och revolutionerade elgitarrspelandet genom sin enastående spelteknik, samt genom att använda ny elektronik och förstärkarteknik. Karriären började i Europa, men år 1967 efter att ha uppträtt på Monterey Pop Festival, blev han även känd i USA.

Vilka mer tycker du ska vara på den här listan? Lämna gärna en kommentar nedan!

Lämna en kommentar