Allt om Lollapalooza

Musikfestivalen Lollapalooza är det nog inte många musikintresserade som missat. Denna populära tillställning anordnades från början i Chicago, men allt eftersom intresset för festivalen ökade så har den också succesivt spridit sig över hela världen. Sedan några år tillbaka har vi även börjat anordna denna festival i Sverige.

Lollapalooza i Sverige anordnas på Gärdet i Stockholm och lineupen är aldrig någon besvikelse. Även om festivalen har artister inom flera olika genrer så är det en hel del rockakter att se fram emot. Om du är sugen på att boka in en festival i sommar så ger vi dig all information som kan vara bra att veta om Lollapalooza!

Varför är Lollapalooza så populärt?

Vad som gör just Lollapalooza så populärt att framförallt att inriktningen på banden är väldigt spritt. Men fördelen är också att det alltid kommer många större rock- eller metalband. Festivalen ligger därför inte så långt bakom mer hårdrockinriktade festivaler som till exempel Sweden Rock eller Skogsröjet där fokus ligger på just rock.

En annan stor fördel är också att det är enkelt att ta sig till samtliga scener och över hela festivalområdet. Det är perfekt om du vill kunna gå med hela familjen eller kompisgänget, där alla gillar att lyssna på lite olika band och genrer. Men där du även kan njuta av den musik som du tycker om lite extra.

Tar du med barnen så säkerställ att hörselkåporna tas med efter volymen brukar skruvas upp när det är dags för rocken att inta scenen!

Rockig lineup för 2022

Vilka rockband bör man ringa in på kalendern för Lollapalooza 2022? Första festivaldagen den 1 juli spelar bland annat band som The Killers, Måneskin och Imagine Dragons. Under andra festivaldagen så kan du se artister inom andra genrer som till exempel Post Malone, Nina Kravitz och Glass Animals. Under den sista festivaldagen så spelar bland annat Pearl Jam, Lorde och HAIM.

Med över 65 akter så kommer du garanterat ha fullt upp under festivalen och för att du inte ska missa något band så rekommenderar vi att du skapar ett schema över dagen, vilket ger dig möjligheten att planera dagarna och hinna med fler saker.

Självklart är det också trevligt att koppla av i någon av områdets många restauranger eller öltält. Där kan du umgås med dina vänner, lära känna nya människor och ta del av allt roligt som festivalen har att erbjuda. Men festivalen handlar ju trots allt om musiken och är det som du borde fokusera lite extra på.

När går festivalen av stapeln?

För 2022 så anordnas festivalen Lollapalooza 1-3 juli på Gärdet i Stockholm. Idag är Lollapalooza en av Sveriges största musikfestivaler och föregående år som festivalen anordnades var det hela 56 000 personer närvarande.

Precis som många andra stadsfestivaler så erbjuder inte evenemanget campingplatser eller logi för de som väljer att gå på festivalen. Detta är därför någonting som du måste ordna på egen hand och eftersom Stockholm har ett väldigt varierat utbud av hotell, bed and breakfasts och hostels så kan du göra ett val som passar dig och din budget.

Vilka olika festivalpass kan man välja?

För att du ska kunna skräddarsy upplevelsen och kostnaden, så har du lite olika typer av festivalpass att välja mellan. Du kan antingen köpa ett tredagarspass, vilket gör att du kan ta del av festivalens samtliga band och event.

Men om du endast har ett fåtal band som du faktiskt vill se, så kan det istället vara bättre om du väljer ett endagskort. Kanske det är något särskilt rock- eller metalband som du är lite extra taggad att se. För att hela familjen ska kunna följa med så kan du även köpa till barnpass för några hundralappar.

Så om du är sugen på en mer varierad musikupplevelse och tycker om stadsfestivaler, så kika på Lollapalooza och köp biljetter innan de tar slut!