Mest spelade hårdrockslåtarna 2022

Varje år skapas en lista med de låtar som streamats, eller spelats, flest antal gånger under året. Listorna ser lite olika ut beroende på vilken källa du besöker, och de är även många gånger uppdelade i mest spelade i ett visst land, samt globalt. Men det finns även källor som listar de allra mest spelade låtarna inom en viss genre. Dessa listor kan se lite olika ut beroende på vem som ligger bakom den. Här har vi dock valt att lista några av de allra mest streamade hårdrockslåtarna under 2022.

7. Dream On – Aerosmith

På sjunde plats kommer låten Dream on från Aerosmith. Aerosmith är ett amerikanskt hårdrocksband som grundades år 1970. Steven Tyler är sångaren i gruppen och han är dessutom den som skrev låten Dream On år 1965, då han var 17 år. Låten kom dock först ut år 1973 och ännu en gång år 1976. Denna låt har bland annat blivit väldigt populär bland andra artister som gärna framför den då och då.

6. Kryptonie – 3 Doors down

På sjätte plats kommer en låt från gruppen 3 Doors Down. Kryptonie är en låt på deras album The Better Life och den kom ut år 2000. Låten blev snabbt en favorit och tog sig till en tredje plats på topplistor i USA. Trots att 3 Doors Down ofta beskrivs som en musikgrupp som främst spelar alternativ rock har de ett antal låtar som går att beskriva som hårdrock.

5. Livin’ on a Prayer – Bon Jovi

På femte plats kommer Livin’ on a Prayer vilket är en av de mest kända låtarna från gruppen Bon Jovi. Låten finner du på gruppens tredje album – Slippery When Wet och den kom ut år 1986. Låten blev snabbt en stor hit och låg på första plats på Billboard Hot 100 i hela fyra veckor.

4. Another One Bites The Dust – Queen

Vem tycker inte om gruppen Queen? På fjärde plats kommer låten Another One Bites The Dust från den välkända rockgruppen med Freddie Mercury som sångare. Låten kom ut år 1980 och var en del av albumet The Game. Låten tog sig upp på topp 20 listor i ett flertal länder redan under första året. Det dröjde dock några år till innan fler länder började upptäcka och älska denna låt.

3. Bohemian Rhapsody – Queen

På tredje plats kommer ytterligare en låt från Queen. Queen är en brittisk rockgrupp med Freddie Mercury som sångare. Det var dessutom Mercury som skrev låten och den kom ut år 1975 som en del av gruppens fjärde album. Trots att Bohemian Rhapsody idag anses vara en av de allra mest kända låtarna från Queen fick den lite blandade recensioner när den först kom ut.

2. Thunderstruck – AC/DC

På andra plats kommer kommer en annan låt som nu har några år bakom sig, Thunderstruck av AC/DC kom ut år 1990 och blev snabbt en favorit för många hårdrocksälskare. Låten var gruppens singel från album The Razors Edge. Låten har genom åren legat på topp 10 listor över hela världen ett antal gånger, och den ser ut att fortfarande vara en favorit för många.

1. Sweet Child O’Mine – Guns N’ Roses

På första plats kommer den välkända låten Sweet Child O’Mine från gruppen Guns N’ Roses. Den här låten lanserades år 1987 och finns på gruppens debutalbum – Appetite for destruction. Tidskriften Total Guitar utsåg det inledande gitarriffet som ”det tidernas bästa riff”. Trots att den här låten är ett antal år gammal anses den fortfarande vara en av de bästa hårdrockslåtarna genom tiderna, och det visas bland annat genom att så många fortfarande väljer att lyssna på den idag.