Så hittar du ny musik att lyssna på

Musik är något som förgyller vår vardag och ser till att vissa delar i livet blir betydligt enklare. Oavsett humör kan musik fylla en funktion och det absolut finaste är att det finns oändligt med låtar att lyssna på. Ibland kan man fastna i samma gamla spellistor och känna att det behövs någonting nytt. Här kommer tips på hur du upptäcker ny musik att lyssna på!

Fråga dina vänner


Det finns ingen skam i att fråga sina vänner om tips kring vad man ska lyssna på. Ofta är det svårt att vidga sina vyer om man inte känner till mer än den musik man själv har i sina spellistor. Be din kompis dela med sig av din spellista eller bara fråga kring deras favoritlåt just nu. Kanske hittar du där din egen nya favorit som du kan slänga rakt in i ditt eget arkiv av musik.

Håll koll på topplistorna


Topplistor är just topplistor av en anledning. Den allra nyaste och mest populära musiken samlas på topplistorna och det finns mängder av härliga låtar att ta del av. Det finns flera tjänster som lägger upp fullständiga listor där det bara är att välja och vraka kring låtarna. Spotify har till exempel listor för alla möjliga genrer som du kan lyssna igenom, samt en hel del annat vilket vi går igenom längre ner på listan.

Vidga dina vyer

Vi var inne och nosade på hur viktigt det är att vidga sina vyer. Att inte bara lyssna på samma genre som man alltid lyssnar på eller att våga sätta igång ett helt okänt album. Likt du kan en hitta en ny favoritsida för lotto på https://rattalotto.com/ kan du hitta ny favoritmusik att lyssna på genom att kolla vad som finns där ute. Läs recensioner kring olika artister och band som du kan hitta i såväl dagstidningar som kvällstidningar bland mycket annat. 

Gå på konserter

Att gå på en konsert är ett alldeles utmärkt sätt att hitta en ny favorit. Vi rekommenderar starkt att besöka en konsert med en artist eller ett band som du inte har hört talas om tidigare. Det är ofta man får en härlig upplevelse och på köpet fyller på sitt arkiv av låtar och artister att lyssna på. Inget slår dessutom den musik man får lyssna på live. 

Release Radar och Discover Weekly


Spotify är den absolut största streamingtjänsten när det kommer till musik. Här kan du samla dina spellistor och även upptäcka musik genom andras spellistor. Spotify själva bidrar till detta och du får varje vecka listor speciellt framtagna utifrån din musiksmak. Algoritmerna ser till att knåpa ihop spellistor likt Release Radar och Discover Weekly där du får sprillans ny musik att upptäcka.

Lämna en kommentar