Time to rock 2023 – Rockfestivalen i Skåne!  

Den 7-10 juli går årets Time to rock-festival av stapeln i Knislinge, Skåne och är en festival som kallats för Sveriges bästa rockfestival av dess besökare. I år har festivalen tre scener med hela 45 band som äntrar scenen. Häng med på Time to rock 2023!  

Vad är Time to rock? 

Time to rock är en årlig rockfestival som sker i Knislinge i södra Sverige sedan år 2006 och i år sker festivalen under 4 dagar mellan den 7-10 juli för dess förväntansfulla besökare. Festivalen som startade som en rolig aktivitet för grundarnas vänner blev snabbt en succé och när det år efter år växte, bytte festivalen även namnet från Helge Å-festivalen till Time to rock. 

Genremässigt har man från start valt på Time to rock att hålla det ganska spretigt för att besökarna ska få det de vill ha, men på senare år med fler besökare både på campingområdet och utanför har man valt att nischa sig mer inom rockgenren för heavy metal och hårdrock. Målet för festivalen är att alla besökare ska ha roligt, och att man ska kunna boka många kända och mer okända band att uppträda under festivalen för en attraktiv lineup. 

Hur ser festivalområdet ut? 

I år har festivalen hela tre scener där 45 band kommer turas om att spela och själva området består av en gammal tennis och bandybana och en folkpark där festivalen hålls. Målet är att alla ska få plats utan trängsel och köer och att festivalen ska hålla en familjär känsla. Festivalen ligger beläget vid stranden till Helge Å 2,5 kilometer från Kristianstad.  

Har du köpt en VIP-biljett kan du gå till VIP-området där det är ett lite lugnare tempo med sittmöjligheter, samt mat och dryck. Området har tre scener, Sparbanken Skåne Stage, Rockklassiker Stage och den nya scenen för i år, Rocknytt Stage som är en tältscen med plats för över 1000 personer i tältet med enbart svenska band. 

Intill festivalområdet utanför huvudentrén finns en campingplats där många besökare väljer att bo på under festivalen. Festivalcampingen har en gemensam grillplats, duschar, kiosker och andra faciliteter för att besökare av festivalen ska ha tillgång till allt de behöver under evenemanget. Det finns även ytterligare camping i direkt anslutning till festivalen, samt stugor och hotell besökare kan boka för sin vistelse på Time to rock. 

Vilka band spelar på årets festival? 

Lineupen för årets festival är stor där hela 45 band kommer uppträda under evenemanget. Av de band som kommer uppträda går det att se att det finns en hel del rockhistoria där banden tillsammans har sålt miljontals album genom åren. Det är inte för intet som Time to rock av många redan börjat kallas för lillasyskon till Sweden Rock. 

Några av festivalens uppträdanden kommer ifrån Saxon, KK´s Priest, Michael Schenker Group, Blind Guardian, D-A-D, The Hooters, Alestorm, Molly Hatchet, Ross the boss, Hardline, The Answer, Brothers of Metal, Diamond head, Masterplan, Smash into Pieces och många, många fler. 

Grundarna till festivalen vill dock poängtera att de inte har som avsikt att bli störst i Sverige, men gärna bäst. Just därför har de tagit mycket tid och planering till att få fram årets lineup som förväntas vara mycket uppskattad av festivalens besökare. 

På Time to rocks officiella hemsida kan du även se hela spelchemat med vilka band som spelar vilken dag och på vilken scen. Missa inte årets festival av Time to rock 2023 med både bra band, gott sällskap och härlig stämning!